Știrile campineanul.ro din săptămâna 25 – 31 martie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

  

Comunitatea romano-catolică din Câmpina a sărbătorit Învierea Domnului

Într-un an aparte, în care între Paștele Ortodox este o distanță de mai bine de o lună de cel catolic, creștinii romano-catolici din Câmpina au participat sâmbătă, 30 martie, în număr mare la slujba de noapte ce vestește Învierea Domnului. Ca în fiecare an, credincioșii prezenți la Biserica Sf. Anton de Padova au putut participa la Vigilia Pascală, un serviciu religios solemn ce simbolizează trecerea de la viața în păcat și moarte, la viața veșnică, prin Învierea lui Iisus Hristos. În 2024 Paștele Ortodox se sărbătorește la 35 de zile distanță față de cel Catolic, pe data de 5 Mai. 

STOP mitei electorale! Recompensă pentru Integritate

Asociația Câmpina Curată invită cetățenii municipiului Câmpina să se implice pentru un vot corect la alegerile din 9 iunie. Într-o conferință de presă, ce a avut loc miercuri, 27 martie, reprezentanții Asociației Câmpina Curată au anunțat demararea unei campanii de conștientizare a riscului pe care primirea de bani în scop electoral îl reprezintă. În acest sens, a fost realizat un pliant cu o poveste în benzi desenate care, conform Asociației, prezintă povești mai mult sau mai puțin ipotetice de mită electorală. Tot prin această campanie, Asociația anunță oferirea de recompense în valoare de 3000 de lei, celor care prezintă dovezi și denunță orice încercare de fraudare a alegrilor din acest an.

Protest în fața sediului Consiliului Județean Prahova

 

Aproximativ 100 de oameni echipați cu pancarte și vuvuzele, s-au strâns marți, 26 martie, în fața sediului Consiliului Județean Prahova pentru a protesta împotriva deciziei primarilor PNL din județ, de a-l sprijini pe Iulian Dumitrescu la alegerile locale, pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean. Aceasta în contextul în care Iulian Dumitrescu este în momentul de față cercetat de DNA într-un penal pentru luare de mită și are o interdicție prelungită cu încă 60 de zile de a își exercita funcția actuață de președinte al CJ Prahova pe durata anchetei desfășurate de DNA.

Primarului Alin Moldoveanu a început campania de inducere în eroare a câmpienilor

Ședința de Consiliu Local de miercuri, 27 martie a demonstrat cât se poate de clar nivelul la care primarul Alin Moldoveanu vrea să se coboare în lupta electorală din următoarele luni, premergătoare alegerilor din data de 9 iunie. Pentru prima dată în istoria locală, cel mai mare contribuabil la bugetul municipiului Câmpina este atacat de un primar în funcție! Vă invităm să urmăriți materialul integral realizat de colegii noștri, după ședința Consiliului Local din 27 martie, pe site-ul campineanul.ro, pe canalul nostru de youtube, precum și pe social media.

 

Irina Mihaela Nistor îl acuză pe primarul Moldoveanu că îi blochează campania de strângere de semnături

 

 

Într-o declarație publică făcută prin intermediul paginii sale de Facebook, Irina Mihaela Nistor, candidatul PSD la Primăria Câmpina, îl acuză pe primarul Alin Moldoveanu că nu îi aprobă cererea privind amplasarea pe domeniul public a unui cort destinat strângerii de semnături necesare depunerii candidaturii. Candidatul PSD afirmă că au trecut deja 15 zile de când cererea a fost depusă la Primăria Câmpina, ea rămânând fără răspuns, în ciuda faptului că din punct de vedere legal suntem în perioadă electorală și cei care vor să candideze pot strânge semnături încă de pe 16 martie.

 

Sarah – Maria Crăciun la Emisiunea 25’

Sarah - Maria Crăciun s-a născut în Câmpina în urmă cu nu foarte mulți ani, dar cei care au trecut până azi au fost memorabili. De atunci, de când își amintește ea, acest oraș a rămas ACASĂ, indiferent pe unde au purtat-o pasiunile, interesele sau studiile. Puteți urmări un interviu dinamic și plin de optimism, în cea mai recentă ediție a emisiunii 25 de la campineanul.ro

 

Naomi Prie a lansat piesa “Phoenix”. Ce spune artista despre mesajul celei mai noi melodii.

Tânara artistă din Câmpina, Naomi Prie a lansat vineri, pe 29 Aprilie, piesa Phoenix, ale cărei versuri le-a scris în anul 2023, într-o zi mai puțin bună la studio. Atunci a încercat să își adune toate insuficiențele și să le “pună pe hârtie”, dând naștere acestei ultime piese. Phoenix poate fi ascultată accesând oricare dintre platfomele de streaming Youtube și Spotify.

 

 

Pastila de Sănătate cu Irina Vișan

Hidratarea corectă este un aspect fundamental al sănătății noastre. Săptămâna aceasta, la Pastila de Sănătate, aflați de la specialistul nostru Irina Vișan, despre importanța hidratării și beneficiile asupra sănătății noastre generale.

 

 SPORT

David Nicolau, campion național

Ultima etapă a sezonului de iarnă a adus o nouă performanță notabilă pentru atletismul câmpinean. David Nicolau, aflat la prima sa competiție la acest nivel, a reușit să câștige titlul de campion național la proba de sărituri în lungime, în competiția rezervată juniorilor sub 14 ani. Sportivul din Câmpina antrenat de Jenica Bran a sărit 5,10m, distanță ce i-a asigurat locul 1. 

Superliga B1

FC Muscelul Câmpina - CS Șotrile

În primul meci oficial pe teren propriu din 2024, FC Muscelul s-a înfruntat cu CS Șotrile, echipă aflată de asemenea în plutonul ce urmărește promovarea la finele acestui sezon. A fost un meci dominat complet de câmpineni, oaspeții reușind foarte rar să se apropie de poarta adversă. Pentru FC Muscelul Câmpina a Daniel Butuza în minutul 81’ și Ionuț Mititelu în minutul 87’. Scorul final 2-0 în favoarea echipei din Câmpina. 

Viitorul Țipărești - Sportul Câmpina

Sportul Câmpina a avut una dintre cele mai convingătoare evoluții în deplasarea de la Țipărești, în ciuda faptului că din lotul pregătit de Marius Palacianu au lipsit 3 jucători, învoiți pentru a sărbători Paștele Catolic. În minutul 25’ scrul era deja 3-0 pentru câmpineni, grație reușitelor înregistrate de Dani Dogaru și Țigănuș, iar până la pauză Sportul a mai marcat de două ori prin Mihai Dogaru. În repriza a doua Viitorul Țipărești marchează golul de onoare, iar tabela arată la finalul partidei 5-1 pentru echipa din Câmpina