Hristos a Înviat! Sute de câmpineni și-au adresat salutul pascal și au primit Lumina Învierii

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Aproape de miezul nopții sute, poate chiar mii de câmpineni au venit la biserică pentru a participa la slujba de Înviere și pentru a primi Lumina Sfântă. 

La ora 14:13, la Ierusalim s-a pogorât Lumina Sfântă a Învierii în interiorul altarului Bisericii Sfântului Mormânt. De la Ierusalim Lumina Sfântă a plecat spre țările în care există comunități importante de creștini ortodocși. În România lumina sfântă a ajuns în jurul orei 19 la București, fiind apoi împărțită și în restul orașelor din țară. În Câmpina lumina a ajuns în jurul orei 20:30. 

La Biserica Adormirea Maicii Domnului, cea mai veche clădire din orașul nostru și unul dintre cele mai frecventate monumente istorice de către turiști, seara a început cu Slujba Utreniei. În jurul orei 00:00 s-a petrecut unul dintre cele mai așteptate momente: luminile bisericii s-au stins, iar preoții au ieșit din altar cu Sfânta Lumină. S-a oficiat apoi slujba Învierii cu citirea Evangheliei, apoi toți enoriașii au cântat binecunoscutul tropar: “Hristos a înviat din morți cu moartea pe moarte călcând și celor din morminte viață dăruindu-le!”

După scurta ceremonie din curtea bisericii, o parte din credincioși a plecat spre cimitire pentru a duce lumină și celor adormiți, în timp ce alții au rămas ín biserică la restul slujbei. 

 

Felix Precup