Știrile campineanul.ro din săptămâna 22-29 aprilie  

Știri...să știi! (Categoria articolului)

 

 

 

S-a emis autorizația de construcție pentru Pasajul Subteran

 

Sfidând orice demers civic și fără surse de finanțare, primarul Alin Moldoveanu a emis autorizația de construcție pentru Pasajul Subteran. Grupul de Inițiativă Civică Spunem NU PASAJULUI SUBTERAN s-a reunit sâmbătă, 28 aprilie pentru a trage un semnal de alarmă, ca urmare a emiterii autorizației de construcție a Pasajului. Toți membrii Grupului, indiferent de orientarea lor politică, au dorit să transmită câmpinenilor că vremea semnăturilor a luat sfârșit și că este momentul să se facă ceva concret pentru a pune capăt acestui demers absurd al primarului. Cele aproape 7000 de semnături strânse în urmă cu câteva luni nu l-au sensibilizat pe primarul Moldoveanu, care nu a ținut cont de dorințele acestui număr mare de câmpineni și i-a sfidat, semnând autorizația de construcție a Pasajului Subteran.

 

Trei nopți fără lumină pe două străzi din Câmpina

Fără vreun anunț sau vreo informare de la Primărie, locuitorii de străzile B.P. Hașdeu și Alexandru Vlahuță s-au trezit fără iluminat stradal, iar problema a persistat timp de trei nopți. Interesant este că nu toată stradă a fost afectată de această problemă, ci doar zona dintre intersecția străzii B.P.Hașdeu cu Calea Doftanei, până la intersecția cu Strada I.H. Rădulescu, adică exact zona în care anul trecut s-a modernizat sistemul de iluminat. 

 

Sute de preoți și credincioși au participat la Procesiunea de Florii de la Ploiești!

Ca în fiecare an preoții de la toate parohiile din județ, inclusiv Câmpina, au participat la procesiunea ce comemorează Intrarea Domnului în Ierusalim. Procesiunea s-a desfășurat la fel ca anul trecut, în Muncipiul Ploiești. Floriile simbolizează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, această sărbătoare reprezentând și începutul Săptămânii Patimilor și slujbelor Deniilor.

 

Femeie din Câmpina depistată la volan sub influenţa alcoolului

O femeie în vârstă de 36 ani a fost prinsă de polițiști conducând sub influența alcoolui. În timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu în municipiu, marți, 23 aprilie în jurul orei 19.00, Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, au oprit pentru control, pe strada Eminescu un autoturism condus de o femeie de 36 de ani, din localitate. La testarea cu aparatul etilotest a femeii, acesta a indicat valoarea de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a fost ulterior condusă la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

PCC și-a lansat candidații pentru Consiliul Local

În cadrul unui eveniment de amploare, Partidul Câmpina Curată a prezentat în cursul zilei de vineri, echipa cu care se va prezenta în fața electoratului la alegerile din 9 iunie. Alături de președintele Rudolf Leica, pe lista cu cele 24 de propuneri se află câteva nume sonore cu care Partidul Câmpina Curată își dorește să obțină cât mai multe voturi și evident cât mai multe locuri în Consiliul Local. Printre acestea se numără doamna judecător Mariana Petre, dar și viceprimarul Liviu Dumitrache și consilierul local Adina Gârbăcică, care s-au alăturat echipei Partidului Câmpina Curată, părăsind astfel răndurile USR. Nici tinerii nu au fost lăsați de-o parte, antreprenorul câmpinean Vlad Dochia și studenții Robert Berechet și Ana Brănzea aflându-se pe lista de consilieri propusă de această formațiune politică din Câmpina.

 

SPORT

Voința Adunați - FC Muscelul Câmpin: 4-1

În ziua de Florii FC Muscelul Câmpina s-a deplasat până la Adunați, acolo unde, anul trecut, tot în Duminica Floriilor reușiseră să se impună cu 3-0. 

De această dată, câmpinenii nu au mai avut o evoluție la fel de bună ca ultima dată, FC Muscelul Câmpina jucând unul dintre cele mai slabe meciuri din acest sezon. Câmpinenii au acuzat arbitrajul foarte permisiv cu intrările gazdelor, dar și faptul că înainte de meci nu li s-a pus la dispoziție vestiarul. Valentin Udrea a deschis scorul pentru gazde, iar Bogdan Negotei, Liviu Pință și Lucian Nedelcu au completat tabela de marcaj. Singuru gol pentru câmpineni a fost de Andrei Istrati înainte de pauză. Scor final 4-1 pentru Voința Adunați.

 

CS Cornu II - Sportul Câmpina: 1-3

În deplasarea de la Cornu, câmpinenii au evoluat foarte bine, reușind să obțină toate cele 3 puncte puse în joc. Scorul a fost deschis de Negreanu, care a trimis mingea cu capul în plasa porții, după o centrare foarte bună a lui Cafadaru. Același Cafadaru a dus scorul la 2-0 pentru câmpineni. Cei de la CS Cornu II au redus din diferență din penalty la ultima fază a primei reprize, din penalty. În repriza a doua cei de la Sportul Câmpina au încercat să își păstreze avantajul de pe tabelă mizând pe jocul defensiv. Gazdele au ratat din toate pozițiile, nereușind să obțină egalarea, în schimb G.Radu a profitat de una din puținele ocazii avute, stabilind scorul final, 3-1 pentru Sportul Câmpina.