Iulian Dumitrescu sprijinit de Alin Moldoveanu și toți primarii PNL pentru un nou mandat la Consiliul Județean    

POLITIC (Categoria articolului)

 

PNL Prahova a decis miercuri, 20 martie ca Iulian Dumitrescu, președintele suspendat din funcție al Consiliului Județean Prahova și aflat sub control judiciar, să fie candidatul liberal la alegerile din 9 iunie, pentru obținerea unui nou mandat.

Iulian Dumitrescu este în momentul de față anchetat într-un dosar de luare de mită în valoare de 16.000.000 lei și fals în declarații, după ce DNA a făcut la începutul lunii februarie mai multe percheziții la 19 adrese asociate lui și familiei sale.

Primarii liberali din judeţul Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ. Solicitarea a fost materializată şi printr-o decizie luată miercuri, 20.03.2024, în unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova.

Printre argumentele aleşilor locali de susținere a candidaturii lui Iulian Dumitrescu se numără performanta fără precedent a acestuia în atragerea de fonduri europene, valoarea totală a proiectelor contractate în ultimii trei ani şi jumătate depăşind suma de trei miliarde de euro (…).

„Sunt proiecte importante și mari aşa cum nu au existat nicicând după Revoluţie. Pentru toate, am muncit mult și greu, împreună, în echipă. Ele au fost posibile datorită unei colaborări bune şi eficiente între unităţile administrativ teritoriale şi Consiliul Judeţean condus de Iulian Dumitrescu. În acest moment, Prahova nu îşi permite experimente administrative şi costurile unor blocaje sunt absolut uriaşe. Judeţul nostru are nevoie de continuitate”, se arată în scrisoarea deschisă a primarilor PNL din Prahova.

În opinia semnatarilor scrisorii, Iulian Dumitrescu este garanția că proiectele începute vor fi duse la bun sfârșit și că localitățile Prahovei vor continua să se dezvolte și să prospere.

În luna februarie 2024 Iulian Dumitrescu a fost acuzat de DNA pentru luare de mită și fals în declarații, fiind plasat sub control judiciar și fără drept de a-și exercita funcția de Președinte al Consiliului Județean Prahova. De asemnea întreaga sa avere a fost pusă sub sechestru, după ce ar fi solicitat o mită de 16.000.000 lei, administratorului unei firme care câștigase o serie de proiecte realizate din fonduri europene în județul Prahova.

În articolul nostru din data de 02.02.2024 vă prezentăm pe larg acuzele care i se aduc președintelui CJ Prahova.

https://campineanul.ro/News/Article/b0792165-1ca5-4c80-a856-92b925cc83d0_iulian-dumitrescu-presedintele-consiliului-judetean-prahova-acuzat-de-luare-de-mita-si-fals-in-declaratii

 

M.A. Dumbravă