Știați că primarul municipiului Câmpina, Ioan Alin Moldoveanu este condamnat penal?

CIVIS DIXIT - Vox Câmpinean (Categoria articolului)

Poate că nu este de actualitate, dar cu siguranță ar trebui să fie de notorietate faptul că actualul primar al municipiului Câmpina este un condamnat penal.

Din păcate sunt foarte puțini cei care știu motivul real pentru care Ioan Alin Moldoveanu a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei, pentru inducerea în eroare a organelor judiciare. Edilul orașului Câmpina a fost condamnat definitiv în anul 2019, după aproape 8 ani de la un eveniment, care putea rămâne fără repercursiuni majore, dacă acesta ar fost în stare să își asume vina de a fi încălcat legea. Alin Moldoveanu însă a mințit, încercând să se răzbune pe un polițist care l-a sancționat corect pentru... depășirea vitezei legale. Astfel, după ce a făcut un circ de zile mari în mijlocul străzii, nerecunoscând faptul că ar fi condus cu viteza de 142km/oră, Alin Moldoveanu s-a gândit să întoarcă sorții în favoarea sa și l-a acuzat pe unul dintre polițiști de tentativă de omor deosebit de grav. După 8 ani, în care respectivul polițist a fost nevoit să își desfășoare activitatea și să își întrețină familia cu stigmatul atribut arogant și din rea credință de Alin Moldoveanu, acesta a reușit în cele din urmă, în 2019, să câștige procesul civil intentat, pe atunci primarului din Poiana Câmpina.

 

În luna mai 2015 Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea a dispus începerea urmăririi penale față de Ioan Alin Moldoveanu pentru săvârșirea infracțiunii de INDUCERE ÎN EROARE A ORGANELOR JUDICIARE, după ce în 2013, plângerea formulată de acesta la DNA împotriva polițiștilor care l-au amendat a fost soluționată cu neînceperea urmăririi penale. Practic, după o anchetă care a durat 2 ani, procurorii au decis că faptele invocate de Alin Moldoveanu nu există. Mai mult decât atât, anchetatorii au avut la dispoziție și un suport optic ce conține înregistrarea video a incidentului, înregistrare realizată de un aparat video montat pe autospeciala polițistului parte vătămată.

 

La scurt timp după acest incident, cei trei polițiști implicați au fost citați la DNA Constanța, unde au aflat că au fost reclamați pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, tentativă de omor calificat și deosebit de grav și abuz în serviciu. Ulterior, după ce procurorii au decis neînceperea urmăririi penale a celor trei polițiști, pe temeiul că fapta nu există, polițistul acuzat de omor a făcut plângere penală împotriva lui Alin Moldoveanu. Plângerea a fost admisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea,  iar primarul Alin Moldoveanu a fost trimis în judecată pentru inducerea în eroare a oganelor judiciare. În cadrul procesului penal, câștigat în cele din urmă în 2019, polițistul respectiv s-a constituit și parte civilă.

(...) "Persoana vătămată consideră că Ioan Alin Moldovean a dat dovadă de rea credință în momentul în care l-a reclamat pentru faptele anterior menționate, făcând acest lucru, potrivit afirmației sale, pentru a se răzbuna că a fost sancționat legal, inculpatul având încă de la momentul constatării faptei o atitudine nesinceră și sfidătoare la adresa sa.”, se arată în rechizitoriul întocmit de anchetatori.

Primarul municipiului Câmpina, Moldoveanu Ioan Alin, a fost condamnat definitiv după aceste incidente la 1 an și 4 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de “inducerea în eroare a organelor judiciare”. Decizia a fost luată pe 28 februarie 2019 de Tribunalul Tulcea, care a menținut sentința dată anterior de Judecătoria Tulcea, pe 11 iulie 2018, iar Ioan Alin Moldoveanu a fost ulterior și executat silit cu poprire pe contul în care încasa salariul de primar din timpul mandatului de la Poiana Câmpina, pentru achitarea daunelor solicitate de polițistul parte vătămată din procesul pierdut de Alin Moldoveanu.

 

 

M.A. Dumbravă