Virusul gripal revine! Peste 100 de cazuri la Câmpina. Simptome mai grave de la an la an. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

În România s-a instalat starea de alertă epidemiologică din cauza gripei, după ce, în decurs de trei săptămâni, cazurile de îmbolnăvire au fost în creștere. Principalele simptome ale virusului gripal sunt febra, durerile de cap, tusea seacă și starea de oboseală. 

Chiar dacă 1 din 5 pacienți prezintă simptome grave de gripă, ce necesită internarea, starea de alertă epidemiologică nu aduce în acest moment restricții pentru populație. Important este ca în special instituțiile medicale să respecte și să pună în practică măsurile de protecție recomandate de Ministerul Sănătății, și anume triajul epidemiologic zilnic al personalului, cu recomandarea de izolare la domiciliu a celor care prezintă simptome gripale, purtarea echipamentului de protecție de către personalul medical dar și de către vizitatori, adaptarea programului de vizită la starea de alertă, asigurarea stocurilor antivirale, continuarea vaccinării antigripale și refacerea stocurilor de echipamente de protecție, dezinfectante și antiseptice. 

Gripa își face simțită prezența și la noi, județul Prahova fiind printre cele mai afectate județe din țară, după municipiul București și județul Cluj. La momentul actual, în Spitalul Municipal Câmpina, se află internate zilnic peste 100 de persoane care prezintă simptomatologie gripală. Spitalul a redus perioada de vizitare a bolnavilor la doar o singură oră pe zi, iar vizitatorii sunt rugați să vină câte unul purtând, de asemenea, și masca de protecție. 

 

Alexia Bordei