Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, acuzat de luare de mită și fals în declarații. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

DNA a făcut joi, 1 februarie mai multe percheziții la 19 adrese asociate lui Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova și familiei sale. Au fost efectuate percheziții, inclusiv la sediul Consiliul Județean Prahova. Prim-vicepreședintele PNL este acuzat de luare de mită și fals în declarații, acesta fiind plasat sub control judiciar în urma audierilor efectuate a sediul DNA. De asemenea, în același dosar au fost puși sub control judiciar și cumnatul și sora lui Iulian Dumitrescu, care l-ar fi ajutat pe acesta să obțină bani, excursii în străinătate și bunuri de lux. 

În același dosar este anchetată și Anna Maria Vasile, administratorul public al județului Prahova, și ea membră a Partidului Național Liberal.

Conform informațiilor existente până în acest moment:



  • În perioada noiembrie-decembrie 2022, Iulian Dumitrescu ar fi pretins unui om de afaceri, achiziționarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părților sociale deținute de o persoană fizică la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală a acestora.



  • În legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte de Consiliu Județean Prahova, Iulian Dumitrescu ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor doi complici, suma totală de 16.210.000 lei. Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut la momentul pretinderii în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică menționată în dosarul deschis de DNA s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.



  • Din dosarul penal întocmit de DNA reiese că Iulian Dumitrescu a obținut o mită de aproximativ 16.000.000 de lei cu ajutorul cumnatului și soției lui.



  • Luxul și opulența l-au dat de gol pe Iulian Dumitrescu: celebrul gazetar Cristian Tudor Popescu a spus că era de ajuns ca DNA să aducă la cunoștința publicului cum își duce traiul Iulian Dumitrescu: “Nici nu era nevoie ca Iulian Dumitrescu să fie acuzat de DNA pentru 16 milioane lei luare de mită și fals în acte. Era de ajuns să se aducă la cunoștința publicului cum își duce traiul prim-vicepreședintele PNL.”, spune celebrul gazetar întru editorial pe care l-a denumit “Sfârșitul Liberal”. 



  • Iulian Dumitrescu achită 6.000 de euro pe lună pentru un “palat” în domeniul de lux Stejari din București



  • Președintele Consiliului Județean Prahova a cheltuit 600.000 de euro într-un an și jumătate pe shopping și vacanțe în destinații de lux precum Dubai, Monaco, Maldive sau Paris



  • Iulian Dumitrescu ar fi menționat în declarația de avere o valoare mai mică a dividendelor încasate de soția sa de la o societate comercială în care aceasta era asociat, nefiind declarată o suma totală de 122.400 lei.



  • De asemenea, prim-vicepreședintele PNL, nu ar fi menționat împrumuturi primite direct de la persoana menționată la pct. 2 în cuantum total de 2.575.000 lei și suma totală de 3.451.881,82 lei, 50.075 lire sterline și 24.000 euro, cheltuită în beneficiul său și al membrilor familiei sale din conturile persoanei fizice 



  • În urma anchetei deschise de DNA și a deciziei de punere sub control judiciar, Iulian Dumitrescu nu-și poate exercita funcția de Președinte al Consiliului Județean Prahova și a demisionat din toate funcțiile de conducere deținute în PNL



  • Ionel Pirpiliu este cel care l-ar fi denunțat pe Iulian Dumitrescu. Fratele fostului deputat PDL, Ştefan Pirpiliu, este denunţător şi colaborator DNA în dosarul liderului PNL, de mai bine de 2 luni şi jumătate. Cei doi erau prieteni de mai bine de 20 ani.